Γέυσεις & Αρώματα
Η Κεφαλονιά διακρίνεται για την γαστρονομία της και την ποιότητα των προιόντων της.
Από τις αρχικές ύλες της όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα κρέατα της, έως
και τις τοπικές συνταγές που την συνοδεύουν, η Κεφαλονιά παρέχει ένα πλήρες ταξίδι
στις μεσογειακές γεύσεις.
Οι κεφαλονήτες, με αγάπη για την Γη και μεράκι, παράγουν μέλι, λάδι, γάλα,
κρασί και όλα τα παράγωγα τους. Τα προϊόντα τους είναι βιολογικά ως επί το πλήστον, και σε
μικρές ποσότητες λόγω απουσίας της βιομηχανίας.
Από τα αρχαία χρόνια το νησί μας έβγαζε από τα πιο
ποιοτικά κρασιά. Στους πρόποδες του Αίνου,
αλλά και στο υπόλοιπο νησί, έχουν τα αμπέλια
τους εκατοντάδες οινοπαραγωγοί, που
κάθε χρόνο ανεβάζουν το επίπεδο τους.
ποιοτικά κρασιά. Στους πρόποδες του Αίνου,
αλλά και στο υπόλοιπο νησί, έχουν τα αμπέλια
τους εκατοντάδες οινοπαραγωγοί, που
κάθε χρόνο ανεβάζουν το επίπεδο τους.
Γηγενείς ποικιλίες κρασιών
Ρομπόλα
Μοσχοφίλερο
Τσαούσι
Βοστιλίδι
Μαυροδάφνη
Μοσχάτο
Ζακυνθινό
Μοσχατέλα
Οινοποιεία Κεφαλονιάς
Ορεάλιος Γη (Συνεταιρισμός)
Οινοποιείο Gentilini
Οινοποιείο Σκλάβος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Κρασιά Divino
Οινοποιείο Σαρρής
Κτήμα Χαριτάτου
Κτήμα Φοίβος
Κεφαλλονίτικα προϊόντα
Κεφαλλονίτικες σπεσιαλιτέ
Κρεατόπιτα
Μπακαλιαρόπιτα
Τσιγαρίδια
Στραπατσάδα
Κεφτέδες κοκκινιστοί
Γίδα βραστή
Κατσικάκι κοκκινιστό
Κόκορας κρασάτος
Αστακομακαρονάδα
Πατσάς κοκκινιστός